Har du bestämt dig för att besöka en bilträff finns det ett antal saker du bör tänka på. Det spelar ingen roll om du är en återkommande besökare eller om det är första gången du besöker en bilträff. Det finns ett antal saker du inte bör göra för att allting ska gå så bra som möjligt. Vissa bilägare är väldigt bestämda i vad de är okej med och inte. Därför kan det vara bra att följa dessa riktlinjer så ingen blir förolämpad.

Rör inte på andras bilar

Det spelar ingen roll hur snygga bilarna är på bilträffen, att ta på dem utan tillåtelse ses som väldigt oförskämt. Ägarna till bilarna spenderar ofta flera timmar på att putsa, vaxa och mer för att bilen ska se perfekt ut. Det sista de önskar är att någon ska lämna sina fingeravtryck på bilen. Se också till att inte stöta in i en bil eller lämnar en jacka hängandes från någons fordon. Om du verkligen vill röra en måste du först fråga om tillåtelse. Säger ägaren att det är okej är det bara för dig att ta en närmare titt.

Undvik att berätta långa historier

När du pratar med en bilägare är det bäst om du försöker undvika långa berättelser om hur du till exempel själv har ägt en liknande bil. Skulle bilägaren fråga mer om ämnet kan du berätta lite, men om hen inte verkar intresserad är det bäst att du låter bli att berätta mer än vad som egentligen behövs. Det gäller helt enkelt att du försöker läsa av vad du bör säga i den situationen. Vett och etikett.

Kritisera aldrig någons bil

Om du inte blivit ombedd att ge feedback eller kritik av en bilägare bör du undvika att kritisera bilarna. Det spelar ingen roll hur smutsig eller ful du tycker en bil är, har du inget positivt att säga är det bäst att du inte säger någonting alls. Alla som har betalat för att åka till bilträffen och ta med sig sin bil bryr sig verkligen och vill då inte höra något negativt från andra om sitt fordon.

Håll koll på barnen

Har du barn som du vill ta med dig på bilträffen måste du se till att ha bra koll på dem. Det är inte samma sak som att gå till en lekpark och underhålla dem under ett par timmar. Barn, speciellt yngre, har en tendens att kasta leksaker runt sig och ta på allt som finns i närheten. Precis som med första punkten vi nämnde är det viktigt att du ser till så dina barn inte går runt och tar på alla bilar. Det finns dock de bilträffar som är mer familjevänlig än andra och där behöver du många gånger inte ha lika hård koll på allting. Det brukar också finnas aktiviteter för barn som kan hålla dem upptagna en stund.

Skryt inte

Ibland när du besöker en bilträff kommer du stöta på personer som skryter, eftersom de anser att deras bil är mycket bättre än andras. De försöker överglänsa alla andra istället för att endast njuta av träffen och umgås. Om du ska visa upp din bil är det därför mycket bättre att du är ödmjuk och inte skryter. Det är en sak att berätta lite om din bil och vad som är bra, men börja inte jämföra med andras bilar. Det är inte säkert att din åsikt passar andras och genom att börja kritisera de andra bilarna är det lätt att folk blir irriterade.

Håll utkik efter fotografer

På de flesta bilträffar, speciellt de större, finns det ofta flera fotografer som försöker ta bra bilder. Det kan vara både fotografer från tidningar som vill rapportera om träffen och amatörer som vill få fina bilder till sin kollektion. Det är därför viktigt att du håller koll på din omgivning så att du inte råkar förstöra bilder. Det är lätt att gå förbi en rad bilar och missa fotografen som försöker fota just de bilarna.

Städa upp efter dig

Många som åker på bilträffar tror att de kan bete sig som de vill. De lokala företagen är ofta de som gör det möjligt för bilträffar att anhållas vilket många ofta glömmer bort. Respektera därför området och plocka alltid upp skräpet efter dig. Efter en bilträff brukar det många gånger finnas ölburkar, plastpåsar och annat skräp som bara har släppts på marken. Det blir mycket trevligare om alla tar hand om sina egna saker och använder soptunnor. Det brukar finnas soptunnor utställda i området. Annars ser du till att ta hem skräpet och slänger bort det.